zelenskyi-pidpysav-zakon-pro-zakonoproekt-pro-suddivsku-karieru

Зеленський підписав законопроєкт про суддівську кар'єру

 • 27999 переглядiв

Президент України Зеленський підписав законопроєкт про реформування системи призначення суддів, що є кроком на шляху до рекомендованих ЄС реформ, пов'язаних з отриманням допомоги у розмірі 18 мільярдів євро.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 10140-д щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри. Про це з посиланням на картку законопроєкту на сайті ВР, передає УНН.

Деталі 

Цей проєкт закону був рекомендацією Єврокомісії та однією з умов Меморандуму про взаєморозуміння між Україною і ЄС щодо отримання Києвом макрофінансової допомоги на 18 млрд євро.

Раніше, 9 грудня, цей документ у другому читанні підтримали 244 народні обранці. 

Доповнення 

Цей законопроєкт має спростити й пришвидшити добір в суди першої інстанції, скасувавши деякі етапи відбору і повторне екзаменування кандидатів. Також він скорочує процес навчання майбутніх суддів.

Оскільки не всі кандидати будуть його проходити, це дозволить оперативно заповнити вакантні місця та зекономити на навчанні тих, хто не працюватиме суддею.

Закон передбачає, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України буде зобов’язана публікувати результати поіменного голосування, а рівень значення співбесіди у процедурі добору підвищиться.

Згідно з нововведеннями, суддям з ліквідованих і реорганізованих судів не можна буде перевестися в інший суд без завершення кваліфікаційного оцінювання.

Нагадаємо

Президент України Зеленський підписав закон, який передбачає криміналізацію контрабанди, накладення штрафів та позбавлення волі залежно від вартості контрабандних товарів, що набуде чинності в липні 2024 року.

Закон є частиною вимог для отримання макрофінансової допомоги від ЄС.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав законопроєкт про суддівську кар'єру

     • 27999 переглядiв

    Херсон частково знеструмлений після ворожої атаки - МВА

     • 28234 переглядiв

    рф запланувала чергову гібридну кампанію проти України

     • 31559 переглядiв