zelenskyi-obhovoryv-z-premierkoiu-islandii-implementatsiiu-ukrainskoi-formuly-myru

Зеленський обговорив з прем’єркою  Ісландії імплементацію української формули миру

 • 27878 переглядiв

Президент Зеленський та прем'єр-міністр Ісландії Якобсдоттір обговорили українську формулу миру та відданість Ісландії енергетичній безпеці та підтримці амбіцій України щодо членства в ЄС і НАТО.

Президент Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір імплементацію Української формули миру й готовність Ісландії долучитися до реалізації пункту про енергетичну безпеку. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

"Провів гарну зустріч із прем’єр-міністеркою Ісландії Катрін Якобсдоттір. Я вдячний за політичну, дипломатичну, санкційну та гуманітарну підтримку Ісландії, а також за створення Реєстру збитків і принципову позицію щодо необхідності притягнення росії до відповідальності за її злочини", - написав Зеленський у Telegram.

Зеленський повідомив, що вони скоординували наступні міжнародні кроки й обговорили довгострокову підтримку на 2024 рік і далі.

"Наша спільна мета – захист свободи в Україні та в усій Європі, і ми працюємо разом для її досягнення", - повідомив Зеленський.

Додамо

Офіс Президента також повідомив деталі зустрічі Зеленського та Якобсдоттір.

"Він (Зеленський – ред.)  також висловив подяку за виконання попередніх домовленостей і передачу мобільного госпіталю й за готовність надавати довготермінову економічну підтримку та брати участь у розмінуванні", - йдеться в повідомленні.

Президент наголосив на важливості роботи ісландської сторони щодо повернення на батьківщину незаконно вивезених російськими окупантами українських дітей.

"Співрозмовники торкнулися питання викликів для української освіти, пов’язаних із війною, забезпечення шкіл бомбосховищами. Володимир Зеленський і Катрін Якобсдоттір обговорили імплементацію Української формули миру й готовність Ісландії долучитися до реалізації пункту про енергетичну безпеку", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

 Прем’єр міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським запевнила, що її країна підтримує амбіції України на шляху до Європейського Союзу та НАТО.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі