zelenskyi-obhovoryv-z-iz-premierkoiu-danii-shliakhy-posylennia-spivpratsi-v-oboronnii-sferi

Зеленський обговорив з із прем’єркою Данії шляхи посилення співпраці в оборонній сфері

 • 27961 переглядiв

Зеленський і прем'єр-міністр Данії Фредеріксен мають намір зміцнити оборонні зв'язки, а Данія готує пакет допомоги Україні на суму 1 мільярд євро, включаючи літаки F-16.

Президент Володимир Зеленський під час переговорів із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен обговорив шляхи посилення співпраці між країнами в оборонній сфері. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП. 

"Під час переговорів із прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен Володимир Зеленський обговорив шляхи посилення співпраці між країнами в оборонній сфері",- йдеться в повідомленні.

Зеленський подякував Данії за підготовку чергового потужного пакета допомоги на понад 1 млрд євро.

Окремо Президент України відзначив лідерство та вагомий внесок Данії у створення й успішне функціонування міжнародної коаліції винищувачів.

"Лідери обговорили важливість консолідації та єдності ЄС напередодні засідання Європейської ради", - зазначається в повідомленні.

Сам Володимир Зеленський коментуючи переговори з прем’єр-міністеркою Данії у Telegram зазначив, що довгострокова підтримка, єдність і сила є ключовими факторами для перемоги над російською агресією в Україні.

"Я вдячний Данії за те, що вона поділяє ці спільні цілі та працює разом із нами задля досягнення справедливого миру", - написав Зеленський.

Доповнення

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен повідомляла, що Данія планує надати Україні 8 млрд євро допомоги Україні протягом кількох років, а також літаки F-16 разом із союзниками. Крім того, парламент Данії розгляне надання нової допомоги.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі