zelenskyi-obhovoryv-z-fon-der-liaien-kroky-shchodo-vstupu-ukrainy-do-yes

Президент України обговорив з главою Єврокомісії кроки щодо вступу України до ЄС

 • 35641 переглядiв

Зеленський запевнив фон дер Ляєн у готовності України виконати критерії вступу до ЄС до грудня, включаючи права меншин та боротьбу з корупцією. Україна прагне розпочати переговори про вступ до ЄС цього року.

Прогрес України у виконанні рекомендацій для початку перемовин про вступ у ЄС обговорив Президент України Володимир Зеленський із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Про перебіг їхньої розмови повідомили у пресслужбі глави держави, пише УНН.

Провів важливу розмову з Урсулою фон дер Ляєн напередодні засідання Європейської ради в грудні. Обговорили прогрес України у виконанні рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ до ЄС.

– йдеться у дописі в телеграм Президента України

Деталі

Глава української держави запевнив президентку Єврокомісії, що Україна виконає всі рекомендації до грудневого засідання Європейської ради, включно з тими, що стосуються прав національних меншин і зміцнення антикорупційних інституцій.

Нагадаємо

Раніше УНН писав, із посиланням на слова Президентки Європейського парламенту Роберти Мецоли, шо Європейський парламент продовжить наполягати на тому, щоб переговори про вступ України до ЄС розпочалися цього року. Деякі країни намагаються "виторгувати" свої очікування в обмін на згоду на вступ України до ЄС

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Азовське море відступило від берегів Криму на півсотню метрів

     • 33523 переглядiв