zelenskyi-2024-rik-maie-staty-rokom-koly-ukraina-skyne-rosiiu-zi-svoho-neba

Зеленський: "2024 рік має стати роком, коли Україна скине росію зі свого неба"

 • 19144 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що 2024 рік має стати роком, коли Україна повністю захистить свій повітряний простір від росії, і назвав п'ять причин, чому посилення протиповітряної оборони є життєво важливим, включаючи порятунок життів і зміцнення економіки.

Президент Володимир Зеленський назвав п’ять причин, чому посилення спроможностей української ППО є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку. Також  назвав 2024-й - роком, коли Україна скине росію зі свого неба. Про це УНН повідомляє із посиланням на допис Зеленського у соцмережі X.

З 2022 року Україна звільнила більше половини окупованої росією землі. У 2023 році Україна вигнала російський флот із більшої частини Чорного моря. 2024 рік має стати роком, коли Україна скине росію зі свого неба

- написав президент України.

Також Зеленський зазначив, що посилення протиповітряної оборони України є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку щонайменше з п’яти причин.

1.     Кожна система ППО й кожна ракета, надана Україні, рятує життя.

2.      До кожного великого міста та регіону, які будуть повністю закриті надійним повітряним щитом, зможе повернутися з-за кордону більше людей: потенційно – мільйони. "Це дасть значний поштовх економіці України, допоможе нам зменшити бюджетний дефіцит і, як наслідок, потребу в міжнародній фінансовій допомозі", - вказав президент.

3.      Що сильніша наша протиповітряна оборона, то більшим буде успіх України в Чорному морі, кращим морський експорт та захист свободи судноплавства. "Це дасть нам змогу доставляти сотні тисяч додаткових тонн продовольства через безпечніший морський експортний коридор та протидіяти глобальній продовольчій кризі", - зауважив Зеленський.

4.      Кожна додаткова система протиповітряної оборони та ракета економить ресурси, які в іншому разі будуть потрібні для відновлення зруйнованих об’єктів, критичної інфраструктури, енергосистем, електромереж тощо.

5.      По-п’яте, позбавлення росії можливості тероризувати Україну ракетами та безпілотниками змусить агресора відмовитися від цієї тактики, що загалом сприятиме наближенню перемоги.

Ми надзвичайно вдячні всім нашим партнерам, які вже ухвалили важливі рішення щодо зміцнення нашої протиповітряної оборони. Оскільки Україна – велика країна, наша потреба в системах ППО є значною. Проте ми впевнені, що посилення наших спроможностей ППО є найкращою стратегічною інвестицією в безпеку, завдяки якій наші партнери також заощадять значну кількість ресурсів у довгостроковій перспективі

- резюмував президент.

Доповнення

22 листопада президент Зеленський оголосив про нові пакети підтримки для України після 17-ї зустрічі в Рамштайні, включаючи снаряди, ракети та засоби протиповітряної оборони, з коаліцією на чолі з Німеччиною та Францією для розвитку протиповітряної оборони.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Криму повідомили про вибухи та стрілянину

     • 20741 переглядiв

    росіяни обстріляли передмістя Херсона: поранена жінка

     • 18272 переглядiв

    В Україні запровадять кейс-менеджмент у сфері соцпослуг

     • 16940 переглядiв