zelenskoho-druhyi-rik-pospil-nazvaly-naivplyvovishoiu-liudynoiu-yevropy-za-versiieiu-politico

Рейтинг найвпливовіших людей Європи, опублікований виданням Politico, виявився минулорічним (уточнено)

 • 29462 переглядiв

Видання Politico поки не назвало найвпливовіших людей в Європі у 2023 році. Рейтинг, де президента України Володимира Зеленського найзвали найвпливовішим, виявився минулогічним.

Рейтинг видання Politico, в якому Президент Володимир Зеленський став найвпливовішою людиною Європи виявився минулорічним, повідомляє УНН із посиланням на сайт видання.

Деталі

У початковій версії редакція Politico не вказало, за який рік цей рейтинг. 

Пізніше було додано приписку: "Опубліковано 7 грудня 2022 року. Наш рейтинг найвпливовіших людей 2024 року буде оголошено 28 листопада".

Politico зазначає, що до повномасштабного нападу рф решта Європи практично нічого не робила в боротьбі з кремлівським режимом.

Все змінилося завдяки Володимиру Зеленському, якому Європа не лише довіряє, а й захоплюється та слідує за ним - на відміну від попередніх президентів України

- йдеться у повідомленні Politico.

Видання пише, що європейські лідери, які відстають за результатами опитувань, "біжать до Києва, щоб сфотографуватися з 44-річною людиною в оливково-зеленій футболці, що стала вже культовою".

За словами творців рейтингу, Зеленському вдалося переконати Європу в тому, що її майбутнє пов'язане з майбутнім України.

Його комунікативні навички зіграли ключову роль. Як повідомляється, вміле використання Зеленським соціальних мереж, традиційних ЗМІ та західних культурних інституцій (наприклад, виступи на "Греммі" або Каннському кінофестивалі) дало йому змогу наочно показати війну на Заході, переконати лідерів і громадськість у тому, що його боротьба - це і їхня боротьба.

Якщо він хоче зброї, він її отримує, навіть якщо це означає відмову від давньої політики Німеччини не продавати її. Якщо він хоче санкцій, він їх отримує, навіть якщо це означає, що Європа переживає енергетичну кризу і важку зиму з високими цінами на бензин

- пише Politico.

Як зазначає видання, Зеленському навіть вдалося розморозити питання щодо вступу країни до Євросоюзу, який був заморожений з 2013 року.

Йому довіряють зброю, гранти і розвідувальну підтримку, яка, як повідомляється, ймовірно, буде тільки розширюватися в міру того, як Захід розглядатиме питання про передачу систем ППО.

"Поки Зеленський живий, він продовжуватиме рухати Європу в потрібному йому напрямку", - вказали творці рейтингу.

Нагадаємо

Президента України вже називали найвпливовішою людиною Європи у 2022 році за версією видання Politico.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент подякував причетним до справедливих відповідей росіянам

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ССО показали момент знищення САУ Гіацинт на Куп'янському напрямку

     • 31475 переглядiв