ukenru
zelenskogo-prosyat-priznachiti-tischenka-poslom-u-tayilandi-petitsiya

Зеленського просять призначити Тищенка послом у Таїланді - петиція

 • 1457779 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Українці просять Президента України Володимира Зеленського розглянути можливість призначення народного депутата Миколу Тищенка послом в Королівство Таїланд, аби той міг "допомогти людям, яких держава кинула напризволяще під палючим сонцем". Відповідна петиція зареєстрова на офіційному інтернет-представництві Президента України, передає УНН.

Цитата

"Зважаючи на те, що (згідно даних з відкритих джерел) у Королівстві Таїланд зараз перебуває близько 2000 українців, яких "забули від слова зовсім" і відсутність посла України у Таїланді, а також обсяг титанічної роботи, яку проводив і проводить особисто народний депутат Тищенко (причому один, без своєї родини) припускаю, що було б справедливо надати можливість народному депутату Тищенко нарешті возз'єднатися зі своєю сім'єю і особисто допомогти тим 2000 тисячам людей, яких держава кинула напризволяще під палючим сонцем Таїланду", - йдеться у тексті.

Деталі

Петицію сьогодні, 27 січня, подав Станіслав Качанов. Наразі "за" призначення Тищенка послом у Таїланді проголосувало вже 86 людей. Проте голосування триватиме ще 90 днів.

Додамо, що для того, аби петиції розглянува Президент - потрібно 25 тис. голосів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Провів титанічну роботу": нардеп оприлюднив виправдання Тищенка з чату “Слуги народу”

Контекст

"Слуга народу" Микола Тищенко вирушив до Таїланду на зустріч із "представниками української громади". Голова фракції СН Давид Арахамія різко відреагував на таку "ініціативу" нардепа і заявив про підготовку низки кадрових рішень - Тищенка можуть виключити не лише з фракції, але й з партії.

Згодом стало відомо, Тищенка все ж звільнили з посади заступника голови фракції “Слуга Народу”, а також виключили з партії.

Українські Національні Новини

Політика