ukenru
zelenskiy-zustrivsya-z-shampanem-govorili-pro-investitsiyi-donbas-ta-chorni-skrinki

Зеленський зустрівся з Шампанем: говорили про інвестиції, Донбас та "чорні скриньки"

 • 12722 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. У середу в Києві Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем. Про хід зустрічі повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає УНН.

Так, повідомляється, що Глава держави подякував Канаді й особисто Прем’єр-міністру Джастіну Трюдо за підтримку, яку офіційна Оттава надає Україні.

"Є багато країн, з якими в України дружні стосунки, однак з Канадою вони насправді особливі. Існує чимало програм підтримки України Канадою: це і програма реформ, і реабілітація ветеранів – за все це ми дуже вам вдячні", – наголосив Зеленський.

Сторони обговорили розслідування авіакатастрофи українського літака в Ірані. Йшлося про питання компенсації родичам загиблих, повне розслідування трагедії, дослідження "чорних скриньок".

"Україна повністю відкрита в цьому питанні. І, за потреби, готова співпрацювати з міжнародними партнерами задля найповнішого отримання інформації з "чорних скриньок", – зазначив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран заявив, що чорні скриньки українського Boeing сильно пошкоджені

На зустрічі також обговорили перебіг реформ в Україні. В ОП зазначили, що "міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань висловив задоволення їхньою високою швидкістю".

Окремо на зустрічі сторони обговорили інвестиції.

"З економічної точки зору інфраструктура – наш пріоритет. Нам потрібно "зшити" країну, тому ми запрошуємо канадських інвесторів. Ми спрощуватимемо систему інвестування, комунікацій, захищатимемо права, щоб створювати в Україні якісну інфраструктуру та робочі місця", – сказав Зеленський.

Президент також розповів про концесійні проекти, велику приватизацію, а також зосередився на реформуванні правової системи.

Крім того, повідомляється, що Зеленський поінформував канадську делегацію про ситуацію на Донбасі.

Нагадаємо, 4 березня міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань розпочав візит до України з вшанування пам'яті загиблих в авіакатастрофі літака МАУ рейсу PS752 біля Меморіалу на території аеропорту "Бориспіль".

Українські Національні Новини

Політика