ukenru
zelenskiy-zatverdiv-polozhennya-pro-konkurs-do-vischoyi-radi-pravosuddya

Зеленський затвердив положення про конкурс до Вищої ради правосуддя

 • 9239 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ №785/2019
"Питання добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя", яким затвердив положення про відкритий конкурс та склад комісії, передає УНН.

"З метою врегулювання питання щодо проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України відповідно до частини другої статті 131 Конституції України призначення членів Вищої ради правосуддя та на виконання Закону України "Про Вищу раду правосуддя" постановляю: затвердити Положення про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя, йдеться у документі.

Також Зеленський постановив утворити Комісію з проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя та затвердити її персональний склад.

Комісія буде повинна забезпечити проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення члена Вищої ради правосуддя.

Зеленський також визначив таким, що втратив чинність, указ Президента України від 10 червня 2019 року № 357 "Про проведення відкритого конкурсу з добору кандидатів для здійснення Президентом України призначення членів Вищої ради правосуддя".

Цей указ набрав чинності з дня його опублікування – 30 жовтня.

Нагадаємо, Зеленський змінив склад Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Українські Національні Новини

Політика