zelenskiy-zaklikav-zaprovaditi-sanktsiyi-proti-rosatoma-za-yaderniy-shantazh-rf

Зеленський закликав запровадити санкції проти “Росатома” за ядерний шантаж рф

 • 828857 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський закликав партнерів запровадити санкції проти “Росатома” та його керівництва за ядерний шантаж росії та незаконні дії щодо працівників Запорізької АЕС. Про це він наголосив під час пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС, передає кореспондент УНН.

Деталі

Голова держави акцентував, що російські окупаційні сили захопили українську ЗАЕС, а ракетні атаки росіян спричинили катастрофічну ситуацію в енергетичній системі України й унеможливили експорт нашої електрики у Європу.

Цитата

“Вони захопили шість ядерних блоків. Вони захопили наших людей. Вони захопили керівництво цієї станції. Це таке сучасне рабство по-російськи – ось що там відбувається. Вони не відпускають цих фахівців, примушують їх змінювати громадянство. Вони беруть їхніх дітей у заручники та відправляють на територію російської федерації. Так відбулося з деякими працівниками саме цієї станції. І ми розуміємо, хто керує ядерною енергетикою в рф. І тут є всі докази, ці люди приїжджали на цю атомну станцію – це “Росатом”, – зазначив Зеленський.

На переконання Президента, через ядерний шантаж росії та незаконні дії щодо працівників ЗАЕС необхідно застосувати міжнародні санкції щодо керівництва «Росатома».

Доповнення

Депутати Європарламенту ухвалили резолюцію, в якій закликали Євросоюз прискорити ухвалення десятого пакета санкцій проти росії. До нього просять включити «Лукойл» і «Росатом», а також негайне і повне ембарго на імпорт ЄС викопного палива та урану з росії.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Штормовий вітер та крижана буря охопили північ США

     • 1055165 переглядiв