ukenru
zelenskiy-zaklikav-stvoriti-spetstribunal-schodo-voyennikh-zlochiniv-rosiyi

Зеленський закликав створити спецтрибунал щодо воєнних злочинів росії

 • 223794 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав створити спеціальний трибунал, щоб притягнути до відповідальності політичне й військове керівництво росії. Про це він повідомив під час звернення до учасників публічних дебатів "Війна та право" у межах "Ночі права", яку ініціював голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус, інформує УНН.

Цитата

"Поки що немає інституційної основи, щоб притягнути російське політичне і військове керівництво до відповідальності за злочин агресії. Україна пропонує реальний шлях, щоб притягнути до відповідальності винуватців у первісному злочині, який і породив інші злочини, скоєні від початку збройної агресії. Ми маємо доповнити діяльність Міжнародного кримінального суду і створити міжнародний трибунал щодо злочину агресії проти України. Щоб він зміг покарати тих, кого не може дістати Міжнародний кримінальний суд та всі інші наявні судові інституції світу. Проект відповідного міжнародного договору для створення спецтрибуналу нещодавно був представлений у Києві дипломатами з країн наших партнерів. Однак ми пропонуємо цей договір не тільки нашим партнерам, а й усім у світі, хто цінує міжнародний правопорядок", – заявив Зеленський.

Додамо

Також президент запропонував підтримати на засіданні Генасамблеї ООН в жовтні резолюцію, згідно якої міжнародне право зобов’язує росію виплачувати репарації за війну.

Нагадаємо

Спеціалісти Міжнародного кримінального суду зможуть проводити слідчі дії на території України після їх погодження з Генеральним прокурором. Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський.

Українські Національні Новини

Війна