ukenru
zelenskiy-vpershe-vislovivsya-schodo-sanktsiy-proti-trokh-telekanaliv

Зеленський вперше висловився щодо санкцій проти трьох телеканалів

 • 27907 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський вперше прокоментував введені ним санкції проти телеканалів "ZIK", "NEWSONE" та "112", заявивши, що Україна "рішуче підтримує свободу слова", а застосовані обмеження - "важке рішення". Про це він написав у своєму мікроблозі у Twitter англійською мовою, передає УНН.

Цитата:

"Санкції - важке рішення. Україна рішуче підтримує свободу слова. Не пропаганду, фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції. Боротьба за незалежність - це боротьба в інформаційній війні за правду і європейські цінності", - написав Зеленський.

Додамо, соціальна мережа Twitter відома як майданчик для обміну повідомленнями та короткими заявами з боку світових лідерів.

Ситуація з каналами

Президент Володимир Зеленський запровадив персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал. Під санкції потрапили: “Нові комунікації” — ZIK, “НОВИНИ 24 ГОДИНИ” — “ПАРТНЕР ТВ”, “ЛІДЕР ТВ”, “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, “ТВ ВИБІР” — 112 канал, “НОВИЙ ФОРМАТ ТВ” — засновник Тарас Козак, “АРІАДНА ТВ” — власник Тарас Козак.

Погляд у минуле

Під час відвідування Рівного у 2019 році, Гарант Конституції обіцяв не закривати телеканали та не утискати свободу слова в державі.

"Я дуже поважаю кожен канал, і канал News One. Я ніколи не закривав в своєму житті жодного каналу. Я особисто за свободу слова, і ви це прекрасно знаєте. Я ніколи в своєму житті не буду закривати жодні канали, не маю права, не маю повноважень", - заявив тоді Зеленський.

Sanctions is a difficult decision. #Ukraine strongly supports #FreedomOfSpeech. Not propaganda financed by the aggressor country that undermines Ukraine on its way to #EU & EuroAtlantic integration.Fight for independence is fight in the information war for truth & European values

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 3, 2021

Українські Національні Новини

Політика