zelenskiy-viprobuvav-robotu-simulyatora-dlya-pidgotovki-pilotiv-do-polotiv-na-f-16

Зеленський випробував роботу симулятора для підготовки пілотів до польотів на F-16

 • 268456 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. У День Повітряних сил Збройних Сил України президент Володимир Зеленський оглянув сучасні зразки зброї та військової техніки, які перебувають на озброєнні українських захисників неба, поспілкувався з воїнами, а також узяв участь у погашенні поштового набору «Винищувачі зла». Про це повідомляє УНН із посиланням на Офіс Президента України.

Деталі

Глава держави заслухав доповідь щодо роботи й можливостей комплексів Patriot та IRIS-T, які Україна отримала від партнерів.

Зеленський оглянув, зокрема, штурмовик Су-25, бомбардувальник Су-24М, винищувачі Су-27 та МіГ-29 із ракетами, які вони застосовують. Як зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук, ці літаки було модернізовано для використання озброєння, яке надають партнери, зокрема ракет класу «повітря – поверхня» ZUNI, ракет Storm Shadow, протирадіолокаційних ракет AGM HARM.

Президенту також продемонстрували роботу симулятора, переданого Україні Чехією для підготовки пілотів до роботи на літаках західного зразка F-16. Володимир Зеленський випробував роботу комплексу на практиці та влучив в одну з віртуальних мішеней — Ту-95.

Також голова держави отримав подарунок від військовослужбовців Повітряних сил.Йому подарували шолом пілота як символ віри в те, що найближчим часом Україна отримає від партнерів винищувачі F-16.

Крім того, Володимир Зеленський, міністр оборони Олексій Резніков, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний і командувач Повітряних сил Микола Олещук взяли участь у погашенні поштової марки та конверта «Винищувачі зла», які «Укрпошта» випустила до Дня Повітряних Сил.

Нагадаємо 

Сьогодні в Україні День Повітряних сил ЗСУ. Президент України Володимир Зеленський привітав героїв неба зі святом. Він повідоми, що за час війни наші пілоти здійснили понад 14 тисяч бойових вильотів. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Артем Довбик став футболістом іспанської “Жирони”

     • 743407 переглядiв