zelenskiy-vidpoviv-na-petitsiyu-pro-pripinennya-gromadyanstva-ekssuddi-lvova-u-yakogo-viyavili-pasport-rf

Зеленський відповів на петицію щодо судді Львова, у якого виявили паспорт рф

 • 260052 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо припинення громадянства колишнього судді Верховного Суду Богдана Львова, у якого знайшли російський паспорт. Він доручив профільній комісії перевірити наявність підстав для припинення українського громадянства судді, інформує УНН, посилаючись на сайт Президента.

Цитата

"Мною дано доручення Комісії при Президентові України з питань громадянства вивчити порушене в електронній петиції питання, перевірити наявність підстав для припинення громадянства України Б.Львова та за результатами розгляду прийняти відповідне рішення", - йдеться у відповіді на петицію.

Авторка петиції Аліна Михайлова подякувала Зеленському за реакцію на своїй сторінці у Facebook: "Володимир Олександрович прислав листа! Підстави для припинення громадянства звичайно, що є. Бажаю Комісії якомога швидше їх надати президенту. Шкода, що Комісія чомусь не ініціювала це раніше. Мабуть, чекали на нашу петицію".

Контекст

Служба безпеки України підтвердила наявність російського громадянства у голови Касаційного господарського суду Верховного Суду України Богдана Львова.

Богдана Львова обрали заступником голови нового Верховного Суду у 2017 році.

15 вересня 2022 року вийшло розслідування журналістів проєкту "Схеми", згідно з яким Львов з 1999 року має паспорт громадянина росії та з 2010 року індивідуальний податковий номер в офіційному реєстрі федеральної податкової служби рф.

Нагадаємо

5 жовтня голова Верховного Суду Всеволод Князєв відрахував Богдана Львова із штату Верховного Суду.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ затримала шпигуна за HIMARS

     • 262917 переглядiв

    Кулеба вважає, що путін перейшов до тривалої війни

     • 308299 переглядiв

    Жителів кількох областей попередили про можливі вибухи

     • 254324 переглядiв