ukenru
zelenskiy-ukrayina-gotova-postachati-elektroenergiyu-do-bolgariyi

Зеленський: Україна готова постачати електроенергію до Болгарії

 • 80409 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Україна готова постачати електроенергію до Болгарії, а також зацікавлена у диверсифікації постачання газу в регіоні через трансбалканський газопровід. Про це під час спільного брифінгу із прем’єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим заявив Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“Ми предметно обговорили взаємодію в енергетичній сфері. Україна готова постачати електроенергію до Болгарії. Ми також зацікавлені у диверсифікації постачання газу в регіоні, зокрема, через використання можливостей трансбалканського газопроводу спільно з болгарською стороною”, – заявив голова української держави.

Деталі

Він також додав, що досягнуті домовленості щодо налагодження транспортування аграрної продукції України через Чорноморський порт Варна. У цій сфері в нас відкриваються перспективи.

Окрім цього, українська сторона надасть необхідне сприяння у вирішенні найближчим часом питання з болгарським судном, яке заблоковано в порті міста Чорноморськ.

“Окремо хочу подякувати пану Петкову за принципову позицію уряду щодо підтримки санкційної політики Європейського Союзу. Хочу підкреслити, що санкції проти росії потрібні тільки для того, щоб примусити росію шукати мир. Щоб це відбулося, санкції мають бути дієвими, потужними, та мають не допускати можливості росії обійти обмеження”, – наголосив Зеленський.

Додамо

Під час брифінгу із прем’єр-міністром Болгарії Кирилом Петковим, Володимир Зеленський заявив, що українську військову техніку будуть ремонтувати у Болгарії.

Українські Національні Новини

Політика