zelenskiy-ta-pyatero-komandiriv-azovu-priyikhali-do-lvova

Зеленський та п'ятеро командирів «Азову» приїхали до Львова

 • 614768 переглядiв

Київ. 8 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський та п’ятеро командирів полку «Азов» прибули до Львова. Вони зустрілися із жителями міста та поспілкувалися із пресою. Про прибуття захисників Азовсталі повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, пише УНН.

Деталі

У центрі Львова на 500-й день війни відбувся молебень за мир, на якому був присутній Володимир Зеленський.
Потім разом з командирами «Азову» президент поспілкувався із пресою.

Цитата

«Дорогий український народе, сьогодні 500 днів повномасштабної війни, 500 днів як ми боремося за свободу і незалежність для України, за гідність, за право на життя для всіх наших людей усієї країни. Україна завжди буде вдячна кожному і кожній, хто б'ється за неї, – нашим воїнам, нашим героям. Сьогодні, у 500-ий день війни ми повернули додому, в Україну п'ятьох наших героїв, Героїв України, командирів захисту Маріуполя і "Азовсталі" – Дениса Прокопенка, Святослава Паламаря, Сергія Волинського, Олега Хоменка, Дениса Шлегу. Вони воювали заради України, героїчно воювали, абсолютно. Вони пройшли через російський полон, потім більше 300 днів вони були в Туреччині, їм час бути вдома», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, у суботу, 8 липня, стало відомо, що з Туреччини на батьківщину повертаються захисники «Азовсталі». Зеленський подякував бійцям за мужність. 

Контекст 

1 вересня 2022 року Україна повернула з російського полону захисників Маріуполя, зокрема військових "Азову". Серед інших з полону були повернуті командири Сергій Волинський "Волина", Святослав "Калина" Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко, Денис Прокопенко "Редіс". Згідно з домовленостями, до кінця війни вони мали залишатися під протекторатом президента Туреччини Ердогана.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський призначив нового керівника Нацгвардії

     • 1181165 переглядiв