ukenru
zelenskiy-sogodni-vizme-uchast-u-samiti-skhidnogo-partnerstva-scho-vidomo

Зеленський сьогодні візьме участь у саміті "Східного партнерства": що відомо

 • 23843 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 18 червня, візьме участь у саміті лідерів "Східного партнерства", який відбудеться у форматі відеоконференції, передає УНН.

За даними з порталу ЄС, саміт відбудеться під головуванням президента Європейської Ради Шарля Мішеля.

Конференція об'єднає глав держав та урядів 27 держав-членів ЄС, а також лідерів країн "Східного партнерства", серед яких, окрім України - Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія та Республіка Молдова.

Також повідомляється, що у заході візьмуть участь президент європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та верховний представник ЄС Жозеп Боррель.

Очікується, що європейські лідери ще раз підтвердять стратегічну важливість "Східного партнерства".

Сам же Зеленський минулого тижня повідомив, що на відеоконференції лідерів "СхП" відстоюватиме фіксацію європейських перспектив для асоційованих партнерів, підтримку територіальної цілісності партнерів, подальшу інтеграцію з ЄС.

Також Президент наголосив на необхідності повернення Криму на порядок денний заходу.

"Прошу вас підтримувати питання повернення Криму на порядку денному. Впродовж років звучало лише питання припинення війни на Донбасі. Однак війна, яка там триває, почалася саме з Криму", – закликав Президент України прем’єр-міністра Швеції у телефонній розмові минулого тижня.

Крім того, в Офісі Президента сьогодні повідомили, що Зеленський порушуватиме питання координації зусиль при реагуванні на пандемію COVID-19.

Як повідомлялося в УНН, минулого тижня відбулось засідання міністрів закордонних справ країн ЄС і "Східного партнерства" в режимі відеоконференції.

Українські Національні Новини

Політика