zelenskiy-rozpoviv-u-yevroradi-pro-sprobu-rosiyi-zruynuvati-politichnu-situatsiyu-v-moldovi

Зеленський розповів у Єврораді про спробу росії зруйнувати політичну ситуацію в Молдові

 • 711829 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській раді розповів, що попередив свою молдовську колегу, Майю Санду, про спробу росії зруйнувати політичну сиуацію в Молдові. За його словами, це не перший випадок, коли країна-агресор намагається дестабілізувати ситуацію в Європі, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Нещодавно я говорив з Санду, президенткою Молдови, і поінформував її про те, що вдалося перехопити нашій розвідці - детальний російський план руйнування політичної ситуації в Молдові. Російський документ, що показує хто, коли, де, внаслідок яких дій збирається зламати демократичний порядок Молдови й встановити свій контроль над нею... Почувши про його походження, я попередив Молдову, щоб захистити", - розповів Президент.

Деталі

Він додав, що українській стороні невідомо, чи москва "віддала наказ діяти згідно з цим планом", але наголосив, що це не перший випадок такої діяльності країни-агресора.

"Ви бачили й інші спроби такої російської диверсійної та дестабілізаційної активності. Ми з вами оберігаємо Європу від режиму, який довів, що в нього лише одне прагнення - знищити свободу Європи, бути авторитарним господарем на континенті. Так, для цього режиму наш спільний європейський дім - це лише територія з ресурсами й надбаннями, яку нібито можна загарбати, або поставити під контроль, щоб вони панували, де хочуть, і грабували або експлуатували, що хочуть", - зауважив Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Європарламенті заявив, що сьогодні Україна та Європа борються проти "найбільшої антиєвропейської сили".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Байден заявив, що путін "уже втратив Україну"

     • 782310 переглядiв