ukenru
zelenskiy-rozpochalasya-evakuatsiya-tsivilnikh-z-azovstali-persha-grupa-priblizno-zi-100-osib-uzhe-pryamuye-na-pidkontrolnu-teritoriyu

Зеленський: розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі, перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію

 • 306443 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у Twitter, передає УНН.

Цитата

"Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі", - написав Зеленський.

Глава держави також подякував "нашій команді".

"Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу", - резюмував Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РосЗМІ пишуть, що з "Азовсталі" евакуювали ще 40 людей

Додамо

За інформацією Reuters, Організація Об'єднаних Націй підтвердила, що проводить "операцію з безпечного проходу" мирних жителів Маріуполя із металургійного заводу "Азовсталь".

Так, за інформацією представника Управління ООН з координації гуманітарних питань Савіано Абреу, операція розпочалася 29 квітня і зараз координується з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, росією та Україною.

Він додав, що жодних подробиць розголошувати не можна, щоб не ставити під загрозу безпеку евакуйованих та колони.

Нагадаємо

Раніше сьогодні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що з'явилася надія на евакуацію маріупольців на підконтрольну Україні територію.

Також він зазначив, що є стриманий, але оптимізм, що сьогодні нарешті вдасться розпочати велику евакуацію.

Як писав УНН, станом на 19:40 з території "Азовсталі" вдалося евакуювати 20 цивільних, це жінки та діти.

Українські Національні Новини

Політика