ukenru
zelenskiy-proviv-u-londoni-zustrich-z-naybilshimi-investorami-v-ukrayinski-derzhavni-tsinni-paperi

Зеленський провів у Лондоні зустріч з найбільшими інвесторами в українські державні цінні папери

 • 22875 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Великої Британії провів зустріч з найбільшими інвесторами в українські державні цінні папери. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"У межах офіційного візиту до Великої Британії Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з представниками найбільших інвесторів в українські державні цінні папери", - сказано у повідомленні.

Президент зазначив, що поширення COVID-19 стало викликом як для світової, так і для української економіки. Водночас уряд України прогнозує, що в цьому році наша економіка скоротиться на 4,8%, а наступного року очікується суттєве відновлення - до 4,6%.

"Ми розраховуємо, що економічно Україна буде більш стійкою, ніж інші країни, оскільки ключові галузі, зокрема агропромисловість та ІТ, зазнали меншого удару та сприятимуть відновленню економіки", – зауважив він.

Володимир Зеленський наголосив, що надважливою для України є підтримка міжнародних партнерів.

"Ми вдячні МВФ, ЄС та Світовому банку за фінансові пакети підтримки для нашої держави та підтримку важливих реформ в Україні", – зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що Україна послідовно реалізує всі реформи, погоджені Меморандумом з МВФ. Зокрема, лібералізовано ринок газу для приватних споживачів та запроваджено прозорий ринок сільськогосподарських земель.

Президент наголосив, що з моменту призначення нового голови Національного банку України НБУ продовжує проводити зважену монетарну політику задля забезпечення макроекономічної стабільності.

"Національний банк був, є й залишиться незалежним", – запевнив Зеленський.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали двосторонню угоду між країнами.

Українські Національні Новини

Політика