ukenru
zelenskiy-proviv-peregovori-iz-prezidentom-slovachchini-pro-scho-yshlosya

Зеленський провів переговори із президентом Словаччини: про що йшлося

 • 16735 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Словацької Республіки Зузаною Чапутовою. Співрозмовники обговорили ситуації в Україні та Словаччині з поширенням пандемії COVID-19 і заходів, що вживають уряди двох країн для подолання наслідків кризи та відновлення економічної активності. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ОП.

Так, Зеленський зазначив, що небагато країн змогли взяти поширення пандемії під контроль, як це вдалося Словаччині та висловив подяку словацькій колезі за гуманітарну допомогу, надану Україні для боротьби з поширенням коронавірусу.

Також сторони обговорили заходи політичного діалогу на найближчий період і актуальні питання двосторонньої співпраці. Глава держави наголосив на зацікавленості української сторони у якомога швидшому підписанні українсько-словацької угоди, яка дозволить відновити роботу Міжнародного аеропорту "Ужгород".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірусом інфікувалися в Україні вже 4 183 медики.

"Цей аеропорт надзвичайно важливий для України та Закарпатського регіону. Розраховую на швидке погодження угоди Словаччиною. Також переконаний, що після завершення карантинних заходів наші уряди мають спільно докласти зусиль для відновлення динаміки співпраці у торговельно-економічній, транспортній, транскордонній сферах", – зазначив Зеленський.

Окрему увагу під час розмови було приділено безпековій ситуації на Донбасі та стану виконання домовленостей Паризького саміту у "нормандському форматі".

Раніше в УНН повідомлялося, що Чехія і Словаччина пом'якшують обмеження на перетин своїх кордонів.

Українські Національні Новини

Політика