ukenru
zelenskiy-proviv-naradu-schodo-zrostannya-eksportu-ta-zaluchennya-investitsiy

Зеленський провів нараду щодо зростання експорту та залучення інвестицій

 • 12887 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів зустріч щодо пришвидшення зростання експорту та висловив сподівання, що малий та середній бізнес вийде на міжнародний ринок. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

"Президент України Володимир Зеленський провів зустріч щодо пришвидшення зростання експорту та залучення інвестицій в Україну як запоруки економічної стабільності", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Зеленський, пріоритетом країни має стати просування економічних інтересів України у світі на рівні з гарантуванням нацбезпеки.

"Посилення ролі України у новій системі міжнародних відносин після пандемії коронавірусу має відбуватися через зростання добробуту українських громадян, успіхи українських експортерів на світовому ринку та залучення прямих іноземних інвестицій до України. Сильна економіка – найнадійніший захист України не лише в умовах гібридної війни, а й під час економічної кризи внаслідок пандемії COVID-19", - додав Президент.

Також Глава держави підтримав перезавантаження економічного напряму зовнішньої політики України, яке ініціював міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Цей процес МЗС розпочне з перезапуску роботи оновленої Ради експортерів та інвесторів (РЕІ).

"Нині найкращий час для втілення економічних амбіцій України. Для цього МЗС запускає якісно оновлений блок торговельно-інвестиційної дипломатії. Ми зосередимося на двох пріоритетах: підтримці українського експорту у світі та залученні інвестицій до України. Зусиллями українських дипломатів подолання економічних наслідків пандемії має стати історією успіху України та всіх українців", – заявив Кулеба.

За словами Зеленського, він хоче, щоб український бізнес мав можливості експорту, щоб середній і малий бізнес теж міг вийти на міжнародний ринок.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час відеоконференції у вівторок обговорив з президентом Американської торговельної палати в Україні Енді Гундером і виконавчою директоркою Європейської Бізнес Асоціації Оленою Дерев’янко перезавантаження Ради експортерів та інвесторів при МЗС та синергію бізнесу та дипломатії задля розвитку торгівлі та залучення інвестицій.

Українські Національні Новини

Політика