ukenru
zelenskiy-pro-vidnosini-z-novoyu-administratsiyeyu-ssha-napruzhennya-nemaye

Зеленський про відносини з новою адміністрацією США: напруження немає

 • 12392 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. В останніх контактах між Україною та новою адміністрацією президента Сполучених Штатів Джо Байдена немає напруження. Про це на спільному брифінгу з президентом Євроради Шарлем Мішелем заявив президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Щодо відносин зі Сполученими Штатами, контакт з адміністрацією президента Байдена був, у міністра закордонних справ пана Кулеби був зв’язок з паном Блінкеном. Я знаю детальний зміст їхньої розмови. Напруження згідно цієї розмови ніхто ніякого не відчуває. Навпаки, підтверджує підтримку від нашого стратегічного партнера", - сказав Зеленський.

Деталі

Як стало відомо раніше, Зеленський запросив свого американського колегу Джо Байдена здійснити візит до України і взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та святкуванні 30-ої річниці Незалежності України в серпні.

Доповнення

За даними МЗС, у лютому відбулися телефонні розмови міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, міністра оборони України Андрія Тарана з міністром оборони США Ллойдом Остіном.
25 лютого в Офісі Президента повідомили, що дипломати працюють над підготовкою візиту президента України до США і його “великого азійського турне”. Конкретних дат планованих візитів там не навели.

До того ж, як зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час дискусії “Майбутнє американсько-українських відносин” — одним з головних завдань посла України у Вашингтоні Оксани Маркарової у США буде привезти Байдена в Україну.

Українські Національні Новини

Політика