zelenskiy-pro-stan-saakashvili-posla-gruziyi-viklichut-do-mzs-i-zapropnuyut-zalishiti-ukrayinu-protyagom-48-godin

Зеленський про стан Саакашвілі: посла Грузії викличуть до МЗС і запропнують залишити Україну протягом 48 годин

 • 1428975 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею через стан третього президента Грузії Михайла Саакашвілі, передає УНН.

Деталі

Зеленський наголосив, що "прямо зараз росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Михайла Саакашвілі".

Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання та домовитися про повернення Саакашвілі до України. Наші партнери у координації з Україною також пропонували різні опції порятунку, додав Президент України.

Цитата

"Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати Посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест та запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею", - наголосив Зеленський.

Додамо

Президент України вкотре закликав грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду.

"І закликаю наших партнерів – звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя – це базова європейська цінність", - резюмував Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі вперше з лютого постав перед судом: ЗМІ оприлюднили фото знесиленого третього президента Грузії

Раніше

Матір Михайла Саакашвілі Гіулі Аласанія заявила, що "перед очима постають кадри Освенцима, коли дивишся на нього".

Нагадаємо

Саакашвілі перебуває у лікарні з минулого року після того, як відмовлявся від їжі протягом 50 днів на знак протесту проти його затримання, яке, на думку правозахисних груп, є політично вмотивованим.

Група американських лікарів заявила, що Саакашвілі страждає від серйозних неврологічних, шлунково-кишкових та ортопедичних захворювань. Вони заявили, що погіршення його здоров'я сталося внаслідок "катувань" у в'язниці.

Американський токсиколог Девід Сміт заявив у 2022 році, що тести показали, що Саакашвілі зазнав отруєння важкими металами, перебуваючи під вартою.

Президент України Володимир Зеленський звинуватив Грузію у "повільному вбивстві" Саакашвілі та вимагав перевести його в українську чи західну клініку.

Влада Грузії повідомляла, що дозволить польським лікарям оглянути Саакашвілі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли Херсонщину: поранено подружжя

     • 570674 переглядiв

    Україна отримала другий транш від МВФ у 890 млн доларів

     • 648770 переглядiв

    ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо Деркача

     • 658758 переглядiв

    Садовий дочекався «вєжлівих людєй»

     • 4964570 переглядiв