ukenru
zelenskiy-pro-povernennya-ukrayinskikh-ditey-mi-ne-mozhemo-zayti-na-teritoriyu-rf

Президент про повернення українських дітей: Ми не можемо зайти на територію рф

 • 1192341 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський під час пресконференції відповів на запитання про повернення українських дітей викрадених росією. Він наголосив, що ми не можемо зайти на територію рф і забрати їх, але вірить у повернення дітей після Перемоги, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Силою забрати дітей ми не можемо, бо ми не можемо зайти на територію російської федерації. Будь-яка інституція світу силою забрати не може, бо не мають мандату, або не мають допуску або Росія не має бажання їх впускати», - сказав Зеленський.

Президент України, водночас, наголосив, що можна тиснути на росію. Він додав, що на початку березня у Львові відбудеться захід United for Justice (Об'єднані заради справедливості – ред.), на якій будуть присутні представники прокурорських інституцій, прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан та інші.

«Там будуть говорити про усі можливі реакції і рішення. Будуть обговорювати трибунали щодо сексуального насильства, щодо викрадання дітей, щодо трибуналу стосовно злочину агресії», - повідомив Зеленський, додавши, що питання повернення дітей обговорюється з іноземними лідерами.

Президент зауважив, що росіяни заявляють, що нікого не викрадали.

«Авжеж, це буде вирішено. Діти все одно повернуться. Тим чи іншим чином, буде відповідальність за це», - заявив Зеленський.

Також він нагадав, що працюють координаційні центри Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти і омбудсмен. Але повернення дітей стане реальними після Перемоги, наразі повністю вирішити питання їх повернення неможливо.

Додамо

Уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук повідомила, що ідентифіковано 16 221 дитину, яку окупанти незаконно примусово вивезли з України. Однак, реальна кількість таких дітей може сягати сотень тисяч.

Українські Національні Новини

Політика