ukenru
zelenskiy-pro-nevikonannya-byudzhetu-ekonomika-brala-rozgin-ale-spitknulas

Зеленський про невиконання бюджету: економіка брала розгін, але спіткнулась

 • 20349 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. За два місяці нового року невиконання держбюджету становило майже 16 млрд грн, 13 з яких – через недостатні надходження від митниці. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив на позачерговому засіданні Верховної Ради, передає кореспондент УНН.

“Ми постійно чули про економічний стрибок, але є враження, що економіка брала розгін, спіткнулась і ризикує проїхатись обличчям по землі. За два місяці нового року невиконання держбюджету майже 16 млрд грн. Ми повинні казати правду. 13 з них — це провал від надходжень від митниці. Бізнес приречено сигналізує, що контрабанда повністю не зникла. Нам розповідали про рішучий і безкомпромісний бій з контрабандою, але наразі виглядає так, що у цьому бої контрабанда відправила митницю в нокаут, і це потрібно змінити”, — зауважив Президент.

Як раніше повідомляв УНН, 4 березня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, що може затягнутись десь до 21:00.

Очікується, що на цьому засіданні буде розглянуте питання відставки Прем’єр-міністра та уряду, а також призначення нового прем’єр-міністра та міністрів. Основним кандидатом на посаду очільника нового складу Кабміну є чинний віце-прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Наразі точний склад майбутнього уряду невідомий, однак народний депутат з фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський повідомив окремі прізвища тих міністрів, якій ймовірно збережуть свої посади.

Кому вдасться зберегти свої посади розповів й перший заступник голови фракції “Слуга народу” у Верховній Раді і голова однойменної партії Олександр Корнієнко.

Українські Національні Новини

Економіка