ukenru
zelenskiy-priznachiv-predstavnika-ukrayini-u-spravakh-proti-rosiyi-v-mizhnarodnomu-sudi-oon

Зеленський призначив представника України у справах проти Росії в Міжнародному суді ООН

 • 13408 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Президент України Володимир Зеленський уповноважив заступника міністра закордонних справ Євгенія Єніна представляти Україну у справах проти Росії, що розглядаються Міжнародним судом ООН та арбітражними трибуналами з морського права. Відповідне розпорядження № 332/2020-рп опубліковано на сайті Глави держави, передає УНН.

"Уповноважити заступника Міністра закордонних справ України Єніна Євгенія Володимировича як агента України у справах України проти Російської Федерації, що розглядаються Міжнародним Судом ООН про порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації і арбітражними трибуналами, створеними згідно з Додатком VII до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права 1982 року, щодо прав прибережної держави в Чорному і Азовському морях та у Керченській протоці і щодо затримання українських військово-морських суден та членів їхніх екіпажів", - йдеться у розпорядженні.

Також посла України в Королівстві Нідерланди Всеволода Ченцова уповноважено як заступника агента здійснювати представництво України у зазначених справах.

Як раніше повідомляв УНН, Єнін розповів про план дій у разі провалу переговорів з Іраном щодо PS752.

Українські Національні Новини

Політика