zelenskiy-pratsyuyemo-nad-tim-schob-globalniy-samit-miru-vidbuvsya-tsiyeyi-oseni

Зеленський: працюємо над тим, щоб Глобальний саміт миру відбувся цієї осені

 • 368987 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Україна працює над тим, щоб Глобальний саміт миру відбувся вже цієї осені. Крім цього, посли України мають працювати над приєднанням більшої кількості країн до Формули миру, заявив президент Володимир Зеленський на екстреній нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України, передає УНН.

Деталі

Очільник держави відзначив, що поступово представлена Україною Формула миру набуває підтримки світової більшості. Він поінформував, що частина держав і міжнародних організацій уже взяли на себе конкретні зобов’язання та співпрацюють з Україною для реалізації цієї ініціативи.

"Але ми очікуємо приєднання до цієї роботи й інших держав і всіх міжнародних організацій, чиї дії заради миру можуть бути вагомими. І це, зокрема, ваша відповідальність, шановні дипломати. Суспільна думка в країнах вашого перебування, лідери та їхні ключові радники, увесь політичний клас – усі мають знати й розуміти прагнення України до справедливого та чесного миру, дієвість Формули миру, її всеосяжність", - сказав президент.

За словами президента, особливо важлива робота з країнами Глобального Півдня, "якими росія намагається постійно маніпулювати". Крім цього, Зеленський поінформував, що цього тижня відбудеться зустріч радників лідерів держав та представників МЗС у Джидді, у якій візьмуть участь майже 40 держав. Він нагадав, що перша зустріч була в Данії, в Копенгагені.

Цитата

"Третім кроком буде організація саміту, Глобального саміту миру. Працюємо над тим, щоб це відбулося цієї осені. На саміті, якому потрібна – і може бути – світова більшість. Представники Півночі й Півдня, Сходу й Заходу. Осінь уже дуже скоро, але ще є час на підготовку саміту та залучення більшості країн світу. Це залежить від вашої активності", - підсумував він.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський на екстренній нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України оголосив п’ять орієнтирів на наступний політичний сезон.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі