ukenru
zelenskiy-povidomiv-pro-scho-govoriv-iz-kantslerom-avstriyi-kurtsom

Зеленський повідомив, про що говорив із канцлером Австрії Курцом

 • 13483 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у вівторок під час брифінгу в Австрії розповів, про що говорив з канцлером країни Себастьяном Курцом, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми обговорювали усі кроки та зусилля, які Україна цілодобово здійснює для настання бажаного миру на сході України, на Донбасі. У цьому нелегкому процесі ми завжди відчуваємо допомогу та підтримку наших міжнародних партнерів – особисту підтримку Австрії", - сказав Зеленський.

Він повідомив, що дуже цінує особисту увагу канцлера до України та незмінну позицію уряду Австрії щодо незаконної анексії Росією Криму.

"Під час зустрічі ми детально обговорили ключові теми українсько-австрійського та загальноєвропейського порядку денного, окремо торкнулися підготовки 22-го саміту "Україна-ЄС", який відбудеться у жовтні цього року у Брюсселі. Україна докладає всіх зусиль, щоб цей саміт став максимально результативним", - повідомив Президент.

З його слів, у фокусі уваги під час переговорів була активізація торговельно-економічної та інвестиційної співпраці між двома країнами, а також Зеленський "окремо проінформував" Курца про реалізацію в Україні інфраструктурного проекту "Велике будівництво".

Нагадаємо, раніше сьогодні Зеленський обговорив з Федеральним президентом Республіки Австрія Александром Ван дер Белленом відновлення динаміки двостороннього партнерства після COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика