ukenru
zelenskiy-potrapiv-na-obkladinku-the-guardian

Зеленський потрапив на обкладинку The Guardian

 • 26965 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю британському виданню The Guardian, а також з'явився на обкладинці цього британського друкованого видання, передає УНН.

Так, під фото був такий заголовок: "Моє запрошення в Білий дім? Мені сказали, що воно готується".

Усередині інтерв'ю також можна побачити ще фото із Зеленським. На одному зі знімків президент поправляє піджак, на іншому - тримає руку в кишені.

У самому ж інтерв'ю Володимир Зеленський розповів і про карантин ексміністра охорони здоров'я Зоряни Скалецької, і про олігархів. Також в інтерв'ю Зеленський заявив, що Україна вийде з мінських домовленостей, якщо за рік Путін не завершить війну на Донбасі.

Зокрема, він розповів, що це було його пропозицією колишній керівниці Міністерства охорони здоров'я Зоряні Скалецькій залишитися на карантині в Нових Санжарах разом з українцями, евакуйованими з Китаю через коронавірус. "Це був її вибір, але це я запропонував", - сказав Зеленський журналістам.

У розмові з журналістами Президент Зеленський також відповів на питання про ставлення до олігархів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський заперечив залежність українського уряду від олігархів

На його думку, вони не повинні, не дивлячись на свої доходи, відігравати визначальну роль в житті країни, а повинні бути скоріше "масовкою".

Президент також підкреслив, що у нього немає особливих відносин з бізнесменом Ігорем Коломойським, незважаючи на давнє знайомство. Також Зеленський назвав "неприйнятним" покупку Рінатом Ахметовим вілли за 200 млн євро на Лазурному березі Франції.

Журналісти припустили, що телевізійний персонаж Зеленського в серіалі "Слуга народу", президент Голобородько, повісив або розстріляв би таких "олігархів".

Однак Зеленський заявив, що Україна обрала демократичний шлях і він не може чинити так, як зробив би його персонаж Голобородько в серіалі.

"Якщо ми вибрали демократію, звичайно, ми не можемо вішати людей ... Хоча! Іноді ти дійсно хочеш. А знаєте чому? Тому що це було б швидше. Набагато швидше", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський чекає від НБУ певних кроків, "які вони можуть зробити"

Однак на таку заяву президента його прессекретар Юлія Мендель сказала, що це всього лише жарт.

"Звичайно, ми жартуємо", - підтвердив Зеленський.

Як раніше повідомляв УНН, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що курс України не зміниться від кадрових рішень, зокрема це стосується співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Українські Національні Новини

Політика