ukenru
zelenskiy-pidpisav-zakon-pro-tisyachu-za-vaktsinatsiyu

Зеленський підписав закон про тисячу за вакцинацію

 • 23690 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про виділення людям по тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу. Про це свідчать дані з картки законопроекту на сайті Верховної Ради, пише УНН.

Деталі

Так, 8 грудня закон про внесення змін до додатків № 1 та № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, було повернуто з підписом Президента, свідчать дані з картки документу.

Напередодні документ було направлено на підпис Зеленському.

Доповнення

2 грудня народні депутати ухвалили цей закон, яким пропонується, зокрема, виплатити 1 тисячу гривень усім повністю вакцинованим від COVID-19 українцям.

Очікується, що, починаючи з 19 грудня, кожен хто отримав дві дози вакцини — зможе отримати тисячу гривень через портал “Дія”.

Гроші можна буде витратити на:

  • абонемент в спортивний зал або фітнес-центр;
  • квиток в кінотеатр або театр;
  • похід в музей;
  • квиток на залізничне чи авіаперевезення.

Програма виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих, як очікується, буде поширюватися і на можливість придбати за ці кошти книжки.

Програму назвали "єПідтримка". Закон передбачає збільшення дохідної частини бюджету за рахунок надходжень ПДВ з імпорту на 10,2 млрд грн, спрямувавши ці кошти на надання допомоги в межах програми "єПідтримка" (5 млрд грн), заходи боротьби з COVID-19 (2,2 млрд грн). Кошти планується виплачувати на віртуальні платіжні картки через "Дію".

На всіх цього року не вистачить - тисячу за вакцинацію зможе отримати 8 млн українців.

Українські Національні Новини

Політика