zelenskiy-nazvav-temi-peregovoriv-z-prezidentom-ssha-u-kiyevi

Зеленський назвав теми переговорів з президентом США у Києві

 • 444605 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом США Джозефом Байденом, який прибув до нашої країни з візитом уперше з початку повномасштабного російського вторгнення і заявив, що говоритиме з американським лідером про ситуацію на фронті і що потрібно зробити, щоб зупинити війну, повідомляє Офіс Президента, пише УНН.

Цитата

Президент України зазначив, що "говоритиме з президентом США про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає сьогодні надзвичайно важкі часи".

«Що ми маємо зробити, щоб зупинити війну, щоб мати успіх у цій війні, зробити Україну ще сильнішою, та як перемогти цього року», – розповів він.

Зі свого боку Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави.

«Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», – зазначив лідер США.

Деталі

Глава Української держави зустрів високого гостя на ґанку Маріїнського палацу в центрі столиці.

Після представлення членів української та американської делегацій президенти України та США поспілкувалися у форматі віч-на-віч.

Володимир Зеленський зазначив, що візит Джозефа Байдена є надзвичайно важливим сигналом підтримки для України та українців. «Дуже вам дякую, пане Президенте. Це значущий момент підтримки для України», – сказав він.

Глава Української держави наголосив, що особисто Джозеф Байден та все американське суспільство із самого початку розв’язаної росією повномасштабної війни були разом з Україною. «Перший телефонний дзвінок із підтримкою України був із Білого дому. Дякую за ваше лідерство. Дякую також за двопартійну підтримку, за підтримку з боку Конгресу», – зауважив Зеленський.

Президент США зауважив, що радий знову відвідати Київ.

«Багато що змінилося з часу останньої поїздки. Сталися жахливі речі, вторгнення, але водночас українці проявили себе так, як дуже мало народів проявляли себе будь-коли у своєму захисті. І вони допомогли нам осягнути значення демократії», – зазначив Джозеф Байден.

Він також переказав вітання від членів Конгресу. За словами Джозефа Байдена, на них справив сильне враження нещодавній виступ Володимира Зеленського у Конгресі.

Президент США розповів про намір обговорити, як Сполучені Штати та союзники можуть найефективніше допомогти Україні в боротьбі за свободу та незалежність.

Доповнення

Президент США Джо Байден прибув до Києва. Його візит не був оголошеним, і це його перша поїздка в країну після початку вторгнення рф майже рік тому.

Початок візиту відбувається на тлі повітряної тривоги по Україні.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив візит президента США Джозефа Байдена до Києва, зауваживши, що це - надзвичайно важливий прояв підтримки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський назвав теми переговорів з президентом США у Києві

     • 444605 переглядiв

    Байден анонсував нові санкції проти росії

     • 588626 переглядiв

    В Естонії пропонують запровадити стелю цін на російський СПГ

     • 425823 переглядiв

    Президент США Байден у Києві

     • 626917 переглядiв