ukenru
zelenskiy-nagolosiv-na-vazhlivosti-posilennya-sanktsiy-schob-rosiya-ne-zmogla-vidroditi-oboronne-virobnitstvo

Зеленський наголосив на важливості посилення санкцій, щоб росія не змогла відродити оборонне виробництво

 • 927681 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Санкції проти російської федерації необхідно посилювати для того, щоб вона не мала змоги відродити оборонне виробництво. Про це під час пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС наголосив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Ми надзвичайно зацікавлені, щоб у росії не було можливості відродити оборонне виробництво. Санкції уповільнили всі ці процеси. Нам чітко зрозуміло, яка кількість ракет вироблялася до початку повномасштабного вторгнення і що відбувається зараз завдяки санкціям ЄС, США, Великої Британії, інших партнерів”, – заявив Зеленський.

Деталі

Тому, за його словами, украй важливо, щоб росія не мала змоги обходити обмежувальні заходи, зокрема з допомогою інших держав.

Президент також констатував, що є країни, які постачанням зброї, ракетною програмою, дронами чи іншим чином по суті підтримують росію.

“Тому для нас дуже важливо надсилати цим державам чіткі меседжі на рівні ЄС і США – дуже важливо зупиняти відновлення цього виробництва”, – наголосив Президент.

Доповнення

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС готує десятий пакет санкцій проти росії до 24 лютого на суму 10 мільярдів євро.

Вона наголосила, що ЄС фокусує зусилля на тому, щоб росія не мала змоги обходити санкції.

Українські Національні Новини

Політика