ukenru
zelenskiy-kinuv-viklik-putinu-ta-postradyanskim-strukturam-yevrodeputat

Зеленський кинув виклик Путіну та пострадянським структурам - євродепутат

 • 13924 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Володимир Зеленський кинув виклик пострадянським структурам і особливо президенту РФ Володимиру Путіну. Про це депутат Європарламенту від Німеччини з фракції Європейської народної партії Міхаель Ґалер заявив у інтерв'ю DW, передає УНН.

"Зеленський зробив дуже цікаву заяву. Він звернувся до громадян на пострадянському просторі й сказав: мовляв, подивіться, те, що можливе в Україні, є можливим і для вас. Таким чином він кинув виклик пострадянським структурам і особливо також Путіну. Але для Росії тут ідеться швидше про внутрішньополітичне питання", - сказав Ґалер.

З його слів, у питаннях зовнішньої політики з Москвою важливо зберігати діалог, зокрема, у мінському форматі.

"Це абсолютно природньо, що Зеленський прагне продовжити діалог та переслідує ті самі цілі, а саме - завершення окупації як на Донбасі, так і в Криму. Але в Москві, звичайно, хочуть спочатку придивитись до нього, які саме інші акценти він розставить. Думаю, що при цьому його кінцева мета залишиться незмінною. Але разом із західними партнерами слід продовжити діалог з Москвою, оскільки проблеми й надалі залишаються спричиненими Москвою. І тому для того, аби Москва змінила свою політику, потрібно вести з нею діалог", - додав політик.

Як повідомляв УНН, спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що діалог Володимира Зеленського в якості президента України з російським лідером Володимиром Путіним може виявитися цілком хорошою ідеєю.

Українські Національні Новини

Політика