ukenru
zelenskiy-initsiyuye-skasuvannya-zno-pri-vstupi-do-vishiv-dlya-ditey-z-timchasovo-okupovanikh-teritoriy

Зеленський ініціює скасування ЗНО при вступі до вишів для дітей з тимчасово окупованих територій

 • 12218 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Діти з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим не повинні складати ЗНО для вступу у виші, оскільки це є частиною державної політики України. Про це заявив Президента України Володимир Зеленський, інформує УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ОП.

Так, Президент України Володимир Зеленський ініціює внесення змін до закону "Про вищу освіту" для максимального спрощення вступу у заклади вищої освіти (ЗВО) випускникам шкіл з тимчасово окупованих територій Донецької, Луганської областей і Криму.

"Зміни передбачатимуть, що діти з цих територій матимуть змогу вступати до ЗВО України без складання зовнішнього незалежного оцінювання та матимуть можливість вступити до всіх вишів України, а не за обмеженим окремим списком, як це відбувається зараз", - йдеться у повідомленні.

Крім того, всі охочі з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей навчатимуться в українських ЗВО безкоштовно, через державне замовлення у межах квот.

Наразі така норма діє лише для випускників з анексованого Криму та Севастополя.

"Це – частина нашої державної політики. Ми боремося за молодь на тих територіях, ми хочемо максимально заохотити таких випускників переїжджати в Україну, вступати у наші заклади освіти, навчатися в українській системі освіти", – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про складання ДПА за бажанням.

Українські Національні Новини

Політика