ukenru
zelenskiy-gotoviy-zakhischati-inostarnnie-kompani-pislya-vidkrittya-rinku-zemli-v-ukrayini

Зеленський готовий захищати іноземні компанії після відкриття ринку землі в Україні

 • 17518 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Президент Зеленський готовий захищати договори тривалої оренди й іноземні компанії після відкриття ринку землі в Україні. Про це він повідомив під час зустрічі з бізнесом під час робочої поїздки в Хмельницьку область, передає УНН.

"Правильно, щоб у всіх була можливість, звичайно ж, купувати землю. Це обов'язково буде після певних рішень. Але при цьому ви повинні теж знати, що ми не могли відкрити покупку землі для всіх, включаючи іноземні компанії. Тому що, ви ж самі кажете про рівні умови. А іноземні компанії мають кредитні умови зовсім інші", - сказав Зеленський.

За його словами, стратегія проста: спочатку зроблять кредитні умови для вітчизняних фірм, щоб давали дешеві кредити під 2%.

"Тоді ми зможемо відкрити ринок для всіх. Але при цьому, ми готові захищати договори тривалої оренди й іноземні компанії, які давно вже на нашому ринку", - додав Зеленський.

Нагадаємо, 31 березня Верховна Рада України після 4,5 місяців розгляду проголосувала в цілому за законопроект №2178-10 про відкриття ринку сільськогосподарської землі в Україні.

Українські Національні Новини

Політика