zelenskiy-do-yevropeyskoyi-radi-vazhlivo-ne-zupinyatisya-v-sanktsiyakh-proti-rf

Зеленський до Європейської ради: важливо не зупинятися в санкціях проти рф

 • 496683 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Важливо не зупинятися у введенні санкцій проти росії. Що менше буде пауз, то менше рф адаптується до тиску на неї. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Європейської ради, передає УНН з посиланням на ОП.

Цитата

«Історія демонструє, що невдалі агресії завжди роблять диктатури слабкими. Власне, це ми зараз і бачимо в росії – бачимо таку потрібну нам їхню слабкість. Що слабшою буде росія та що більше її господарі боятимуться заколотів і бунтів, то більше вони боятимуться дратувати нас із вами, вільний світ. Слабкість росії дасть їй резони бути безпечною для інших, а її поразка розв’яже проблему цієї війни», - сказав Зеленський.

Він наголосив, що важливо не зупинятися в санкціях.

«Що менше буде пауз, то менше росія адаптується до тиску на неї та менше придумає, як обходити санкції. Дякую, що 11-й санкційний пакет приділяє увагу намаганням росії обійти санкції через треті країни, і цю увагу варто посилити у 12-му санкційному пакеті ЄС», - зазначив Зеленський.

Президент заявив, що мир не має альтернатив. Отже, максимальна єдність у Європі не має альтернатив.

«Якщо солідарність і надалі працюватиме, якщо нашу безпекову та економічну співпрацю не ламатимуть штучні й незаконні обмеження, якщо довгострокові та принципові рішення Європи будуть і надалі давати світу сигнали, що Європа вірить у мир, то ця війна точно не затягнеться», - сказав Зеленський.

Доповнення

Politico повідомляло, що в Євросоюзі не готові до жорстких методів по реалізації нового пакету санкцій проти рф.  

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Мексиці через спеку загинули щонайменше 112 людей

     • 640155 переглядiв

    Прем’єр Іспанії відвідає Україну в суботу – Зеленський

     • 591915 переглядiв