ukenru
zelenskiy-cherez-osobistu-domovlenist-domigsya-zbilshennya-sumi-pershogo-transhu-vid-mvf

Зеленський через особисту домовленість домігся збільшення суми першого траншу від МВФ

 • 11023 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Президент Володимир Зеленський вважає затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми співпраці з Україною на 5 млрд доларів США великою перемогою для Української Держави. Поруч з цим, він просив Крісталіну Георгієву збільшити суму першого траншу від МВФ до 2,1 млрд доларів, що і вдалося узгодити. Про це він сказав під час робочої поїздки на Чернігівщину, передає пресслужба Офісу Президента, інформує УНН.

"Я вважаю, що це наша велика перемога. Вночі з учора на сьогодні все було повністю узгоджено. МВФ ухвалив повністю нашу програму", – заявив Глава держави.

Зазначається, що Зеленський розповів, що спочатку МВФ планував виділити у першому транші 1,9 млрд доларів, але завдяки його особистій домовленості з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою Фонд виділить 2,1 млрд доларів.

"Я пояснив, що ситуація складна, і нам не вистачає грошей. І ми через великі кредити минулих часів повинні виплачувати страшенні відсотки. Тому я дуже просив і наполягав, щоб ми знайшли порозуміння й збільшили перший транш", – зазначив Президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розпочав робочу поїздку на Чернігівщину.

Володимир Зеленський розповів, що перший транш надійде в Україну найближчим часом.

Глава держави додав, що у межах співпраці з Фондом Україна отримає 3,5 млрд доларів США до кінця 2020 року.

Як повідомлялося раніше в УНН, МВФ затвердив виділення 5 млрд доларів Україні в рамках програми Stand by.

Українські Національні Новини

Політика