ukenru
zbitkovist-energoatomu-zbiglasya-zi-zbilshennyam-administrativnikh-roztrat-1

Збитковість "Енергоатому" збіглася зі збільшенням адміністративних розтрат

 • 9902 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Собівартість виробництва атомної електроенергії за рік зросла на 6 млрд, з яких 5 млрд - це збільшення витрат на адміністративні, а не виробничі потреби, повідомляє УНН.

Так, згідно з фінпоказниками "Енергоатому" (держоператор АЕС), в першому півріччі 2020 року повна собівартість реалізованої продукції збільшилася на 6 млрд грн в порівнянні з першим півріччям 2019 року (з 23 млрд до 29 млрд або 59,02 коп/кВт*год до 81,24 коп/кВт*год).

При цьому виробнича собівартість зросла всього на 1,1 млрд грн (з 17 млрд грн до 18 млрд грн або 44,1 коп/кВт*год до 51,3 коп/кВт*год), що може пояснюватися і зокрема інфляційним впливом.

Це говорить про те, велика частина грошей "Енергоатомом" витрачається не на саме виробництво, а на супутні потреби (загальногосподарські, комерційні, адміністративні).

УНН раніше повідомляв, що зарплата керівника "Енергоатому" Петра Котіна в квітні-травні 2020 року склала 421 тис. грн, що в 10 разів більше дозволеної Кабміном під час карантину. При цьому збиток "Енергоатому" в першому півріччі 2020 року склав 2,6 млрд грн проти торішнього прибутку.

Нагадаємо, що Котін не допустив антикорупційну перевірку НАЗК на "Енергоатом", також в компанії замовчують результати службової перевірки щодо скандальних тендерів.

Українські Національні Новини

Економіка