zbitki-vid-poveni-u-venetsiyi-otsinyuyut-u-sotni-milyoniv-yevro

Збитки від повені у Венеції оцінюють у сотні мільйонів євро

 • 10878 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Мер Венеції Луїджі Бруньяро заявив, що збитки від однієї з наймасштабніших повеней в історії міста сягнуть сотень мільйонів євро. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Венеція – на колінах. Збитки сягнуть сотні мільйонів євро. Це результат кліматичних змін", – заявив Бруньяро 13 листопада.

Вода затопила частини історичної базиліки Сан-Марко – Святого Марка, щойно відремонтовані після попередньої катастрофічної повені наприкінці жовтня 2018 року. Мер міста Луїджі Бруньяро, припливши на площу перед собором на катері для інспекції, заявив: "Це не просто надзвичайна повінь – це катастрофа, шкоду від якої ще треба буде підрахувати".

За історичними даними, частини внутрішнього простору базиліки досі затоплювало лише п’ять разів, починаючи з 9-го століття – з того часу двічі за останні 20 років (нинішній раз став третім за цей час).

Міністр культурної спадщини і туризму Італії Даріо Франческіні пообіцяв надати кошти для поліпшення захисту базиліки від повеней.

Нагадаємо, Венеція пережила ввечері 12 листопада другу наймасштабнішу повінь за час регулярної фіксації рівня води з кінця 19-го століття.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Збитки від повені у Венеції оцінюють у сотні мільйонів євро

     • 10878 переглядiв

    Футболіста клубу УПЛ викликали в збірну Камеруну

     • 8968 переглядiв

    ОБСЄ підтвердила розведення сил в Петрівському

     • 8402 переглядiв

    Кількість загиблих у ДТП у Словаччині збільшилася до 13 осіб

     • 9358 переглядiв

    НАБУ повідомило про кількість відкритих справ проти корупції

     • 12013 переглядiв

    У Козині у власність громади повернули 5 га лісу

     • 10580 переглядiв