ukenru
zbitki-ukrayini-vid-kerchenskogo-mostu-otsinyuyutsya-u-piv-mlrd-grn-na-rik

Збитки України від Керченського мосту оцінюються у півмільярда гривень на рік

 • 12449 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Збитки України від Керченського мосту оцінюються у 0,5 млрд грн на рік. Про це журналістам після засідання уряду повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, відповідаючи на запитання кореспондента УНН.

"Ми орієнтовно оцінюємо по року (збитки від Керченського мосту) десь близько 0,5 млрд грн. Це прямі збитки, через те, що була зменшена тоннажність суден по заходу в наші порти на Азовському морі – Маріуполя та Бердянська. Але непрямі збитки – це мільярдні суми", - сказав Омелян.

Як уточнив він, Керченська протока стоїть під загрозою закриття з тих чи інших причин.

"Наприклад, як це було вчора під час проїзду незаконно обраного президента Російської Федерації пана Путіна мостом. Причина може бути просто вигадана. Це порушення усіх міжнародних конвенцій, на що ми реагуємо. Це грубе втручання та дестабілізація регіону на Азовському морі. Це зумисно. Ми будемо діяти в рамках тих, які можемо собі дозволити", - додав міністр.

За словами урядовця, Україна все скрупульозно підраховує. "Росія буде змушена заплати і за міст, і за Крим, і за зруйнований Донбас", - підкреслив він.

Як повідомляв УНН, Росія навмисно зробила Керченський міст нижчим, щоб обмежити розмір суден, які можуть заходити до українських портів. Україна буде вимагати компенсації збитків у міжнародних судах. Про це журналістам після засідання уряду повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Українські Національні Новини

Економіка