ukenru
zbirna-ukrayini-ne-zumila-probitisya-do-chvertfinalu-zhinochogo-yevrobasketu-2017

Збірна України не зуміла пробитися до чвертьфіналу жіночого Євробаскету-2017

 • 14084 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. На чемпіонаті Європи з баскетболу серед жінок завершилися поєдинки 1/8 фіналу в одному з яких виступала команда України проти Словаччини, передає УНН з посиланням на ФБУ.

Як і у матчі з Угорщиною збірна України пропустила ривок у дебюті першої чверті. Словацькі баскетболістки стартували 9:0 та змусили Володимира Холопова брати швидку хвилину. Після тайм-ауту українкам вдалося призупинити спурт суперниць, але наздогнати підопічних Маріана Свободи нашій команді не вдалося – 16:22.

У другій чверті команді В.Холопова вдалось трохи стабілізувати гру на щитах, проте з відсотком влучань у дівчат були серйозні проблеми (29:34).

У третій чверті нарешті збірна України прокинулась і разом із нею її лідер Аліна Ягупова. Капітан команди продемонструвала фантастичні кидкові показники, набравши за десятихвилинку 17 очок. В даному відрізку пропустили 23 очки, проте зуміли перестріляти суперниць, набравши за чверть 27 балів і наблизились до опоненток на дистанцію одного очка, за якої команди пішли на останню у матчі перерву.

На початку вирішальної чверті наші дівчата нарешті наздогнали суперниць, вийшовши на декілька миттєвостей в лідери. Проте команда Словаччини розвинути перевагу Україні не дозволила. Підопічні Холопова не впорались у захисті з активною Зірковою, яка в підсумку завершила матч з 31 очком у активі, та знов зіткнулася з проблемами у нападі. Відсоток влучань у наших дівчат впав, підтвердженням чому є 6 поспіль промахів з-за дуги, а словачки у цей же час продовжували стабільно набирати очки, зігравши у вирішальні хвилини матчу різноманітніше та агресивніше за суперниць. У підсумку українки знов відпустили суперниць і зазнали поразки у додатковому раунді плей-оф, не зумівши пробитись у чвертьфінал - 68:82.

Статистика України: Ягупова 24 очки + 7 передач + 5 підбирань, Дорогобузова 12 + 5 підбирань, Ольховик 11, Удоденко 8 + 6 підбирань, Малашенко 7, Мазніченко 5, Білоцерківська 1.

Зауважимо, що Словаччина у 1/4 фіналу зіграє проти команди Франції, яка у своїй групі посіла перше місце.

Українські Національні Новини

Спорт