zbirna-rosiyi-z-khokeyu-zigrala-z-finami-u-formi-srsr-ne-dopomoglo

Збірна Росії з хокею зіграла з фінами у формі СРСР: не допомогло

 • 23525 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Хокейна збірна Росії на "Кубку Першого каналу" зустрілася з командою Фінляндії в ретроформах СРСР. Проте від поразки це не врятувало – росіяни програли з рахунком 2:3, пише УНН.

Деталі

За даними федерації хокею Росії, прообразом форми нібито був "переможний" комплект, в якому збірна СРСР виступала в 1964-1968 роках.

Проте здобула перемогу збірна Фінляндії, випередивши росіян на їхньому ж полі.

Заключительный матч на Кубке Первого канала сыграем в белой форме

Прообразом стал комплект, в котором сборная СССР выступала в 1964-1968 годах. В этот период команда не знала поражений на чемпионатах мира и завоевала два Олимпийских золота – в Инсбруке-1964 и Гренобле-1968! pic.twitter.com/AtNZudxv3q

— Хоккей России (@russiahockey) December 19, 2021

Крім того, варто зазначити, що вибір форми для матчу призвів до великої критики в соцмережах, зокрема багато хто побачив у цьому посилання на російсько-фінську війну 1939-1940 років.

"Радіти тому, що російська збірна вийшла у формі СРСР - це з тієї ж серії, якби німці раділи збірній у формі Третього Рейху", - пише один із користувачів Twitter.

Как раз таки это вы в такой категории. Радоваться тому, что российская сборная вышла в форме СССР - это из той же серии, если бы немцы радовались сборной в форме Третьего Рейха, со свастиками.

Прекрасная Россия Будущего,блядь!

— Вестник Стабильности (анонимный сатирик) (@Vestnik_Stab) December 16, 2021

Критика звучала і на адресу гри російських хокеїстів.

"Скандал у Москві через те, що Росії зарахували гол після того, як судді двічі визначили, що була перешкода воротареві. Росія звикла шахраювати", - написав фінський журналіст Пекка Ялонен у Twitter.

Scandal in Moscow as #Russia gets a goal after it was TWICE judged as a goalie interference. But Russia is used to cheat. https://t.co/KSjIWXzd7r

— Pekka Jalonen (@PekkaJalonen) December 19, 2021

Додамо

Кубок Першого каналу з хокею відбувається щорічно та є етапом Єврохокейтури.

Що було раніше

Як писав УНН, минулого тижня юніорська збірна України з хокею вдало провела третій поєдинок у межах чемпіонату світу з хокею, який проводять у Таллінні.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Тайфун на Філіппінах: стихія забрала життя понад 200 людей

     • 19105 переглядiв

    NASA опублікувало нові фотографії Юпітера

     • 90207 переглядiв

    В Таїланді виявили перший місцевий випадок зараження Omicron

     • 13819 переглядiв