zbirna-komanda-ukrayini-pripinit-uchast-u-zmagannyakh-yakscho-neytralni-sporstmeni-vikazuvatimut-prinalezhnist-do-rb-ta-rf-zayava-minsportu

Збірна команда України припинить участь у змаганнях, якщо "нейтральні спорстмени" виказуватимуть приналежність до рб та рф: заява Мінспорту

 • 943993 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Національна збірна команда України може припинити участь у міжнародних змаганнях, якщо російські та білоруські спортсмени своїми діями чи заявами викажуть приналежність до країн-агресорок, а організатори заходу не відреагують на протест української сторони. Про це йдеться в заяві Міністерства молоді та спорту України, інформує УНН.

Цитата

"Українські спортсмени та тренери прагнуть чесно змагатися і не відмовляться від боротьби. Зауважимо, що рекомендації Міжнародного олімпійського комітету щодо відсторонення російських та білоруських спортсменів, на наш погляд, не виявляють достатньої ефективності. Неконкурентні спортсмени з країн-агресорів беруть участь у змаганнях з метою перешкоджати участі та ліцензуванню наших атлетів у Олімпійських іграх", - йдеться в заяві.

Деталі

Міністерство поінформувало, що продовжує поповнювати базу даних спортсменів і тренерів країн-агресорок, які підтримують війну проти України. Відомство також зобов'язується здійснювати суворий моніторинг дотримання вимог безпеки наших атлетів та їхніх вболівальників з боку організаторів міжнародних змагань.

Зазначається, що у разі виявлення фактів, що "нейтральні спортсмени" з паспортами рф чи рб використовують національну символіку, діями чи заявами виказують приналежність до країн-агресорок, Україна:

  • Фіксує факт порушення "нейтрального" статусу та рекомендованих умов, визначених Міжнародним олімпійським комітетом;
  • Заявляє протест організатору міжнародних змагань;
  • У разі відмови організаторів змагань усунути порушення — національна збірна команда України припиняє участь у конкретних спортивних змаганнях.

"Україна не змінює ставлення до російського спорту. Його повністю контролює кремлівський режим і саме кремлівський режим визначає, хто з росіян та за яких умов братиме участь у міжнародних змаганнях. Ми вважаємо цю тактику кремля неприпустимою", - наголосили у міністерстві.

Відомство відзначило, що завдяки спільним зусиллям України та країн-союзниць МОК не запросив офіційні делегації країн-агресорок на Олімпійські ігри у Парижі, і подякувало міжнародним партнерам та всім, хто "чинить опір перетворенню міжнародного спорту на інструмент політичної пропаганди кремлівського режиму".

"Як результат, більшість федерацій не допустила ані росіян, ані білорусів, а найтитулованіші спортсмени - відсторонені за публічну підтримку війни в Україні. Ми продовжуємо нашу боротьбу спільно з партнерами, аби кожен російський чи білоруський спортсмен, який підтримує війну, забув про міжнародний спорт", - підкреслили в заяві.

Нагадаємо

Міністерство молоді та спорту України змінило текст наказу щодо заборони участі українським спортсменам у змаганнях, де присутні атлети з росії чи білорусі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Рівному чоловік зґвалтував та задушив 29-річну жінку

     • 1491366 переглядiв