ukenru
zbirav-sekretni-dani-pro-raketni-arsenali-ukrayini-zatrimali-komandira-viyskovoyi-chastini

Збирав секретні дані про ракетні арсенали України: затримали командира військової частини

 • 21530 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Викрили командира військової частини Західного регіону, який приховано збирав секретні дані про арсенали ракетного озброєння на території України. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані СБУ.

Деталі

СБУ запобігла ймовірному переданню таємних оборонних відомостей представникам спецслужб РФ.

Під час обшуків за місцем проживання військовослужбовця вилучили ноутбук та флешку, на яких він незаконно накопичував матеріали державної таємниці.

Зокрема, виявили такі дані: закриту інформацію про більше ніж десяток баз зберігання ракет і боєприпасів Збройних сил України, схеми дислокації та організаційно-штатні структури арсеналів озброєння, а також про укомплектованість відповідних підрозділів особовим складом і технікою.

Наразі перевіряють причетність зловмисника до розвідувально-підривної діяльності спецслужб РФ проти державної безпеки України.

Відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) Кримінального кодексу України.

Наразі встановлюють усі обставини протиправної діяльності та вирішують питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирали секретні дані про озброєння ЗСУ: затримано двох завербованих ФСБ українців

Українські Національні Новини

Кримінал та НП