ukenru
zberigayetsya-zagroza-raketnikh-ta-aviatsiynikh-udariv-po-ukrayini-z-teritoriyi-bilorusi-minoboroni

Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів по Україні з території білорусі – Міноборони

 • 139529 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. З території республіки білорусь зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів. Вздовж державного кордону України зберігається присутність окремих збройних сил російської федерації. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, передає УНН.

Цитата

“На території республіки білорусь, вздовж державного кордону України, зберігається присутність окремих збройних сил російської федерації, озброєних оперативно-тактичними ракетними комплексами “Іскандер-М”, зенітно- гарматними комплексами “Панцирь- С1”, зенітно-ракетними системами “С-400”, та літаками оперативно-тактичної авіації”, – зазначив Мотузяник.

Деталі

За словами спікера, сім батальйонів збройних сил республіки білорусь продовжують заходи з посилення білорусько-українського кордону на території Брестської та Гомельської областях білорусі.

За даними української розвідки, триває перевірка бойової готовності збройних сил білорусі до 11 червня, однак раніше планувалося до 4 червня.

У рамках підготовки до зборів з військовозобов'язаними територіальної оборони білорусі, з 22 червня по 16 липня військові комісаріати Гомельської області уточнюють військові дані резервістів.

Таким чином, загроза нанесення ракетних та авіаційних ударів з території білорусі по території України, на превеликий жаль, зберігається.

Доповнення

На початку червня у білорусі помітили перекидання бронетехніки до кордону з Україною.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП