ukenru
zayavi-pro-te-scho-situatsiya-navkolo-trokh-kanaliv-zirve-kandidatstvo-ukrai-ni-v-yes-ye-spekulyativnimi-stefanishina

Заяви про те, що ситуація навколо трьох каналів зірве кандидатство України в ЄС, є спекулятивними - Стефанішина

 • 185478 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина впевнена, що ситуація навколо трьох українських телеканалів не зірве кандидатство України в Європейському Союзі. Про це вона повідомила в коментарі УНН.

Цитата

"В Україні немає наступу на свободу слова. І в ЄС про це знають. Заяви представників опозиції, що ситуація навколо трьох українських телеканалів зірве наше кандидатство у Європейському Союзі, є спекулятивними", - заявила Стефанішина.

Деталі

З її слів, членство України в ЄС не є засобом для вирішення внутрішньополітичних дискусій, а від "погроз Брюсселем" представників опозиції на її думку страждає лише наша держава.

"Сьогодні, коли в країні війна, спроби фактично підважити рух України до членства в ЄС виглядають цинічними. Думаю, ми достатньо політично зрілі та самодостатні, щоб вислухати один одного і знайти вирішення. А постійні апеляції до Брюсселя тут нам аж ніяк не допоможуть. Ліцензії телеканалів залишаються чинними. Триває трансляція в інтернеті, кабельних мережах. Водночас, в умовах воєнного стану є конкретне рішення РНБОУ щодо єдиної інформаційної політики, як важливого елементу національної безпеки. Не може бути політичних винятків в умовах війни", - стверджує віце-прем'єр.

Контекст

Нагадаємо, 4 квітня телевізійні канали повідомили, що концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення вимкнув українські телеканали "Еспресо", "Прямий" та "5 канал" із цифрового ефіру.

Низка народних депутатів України заявила після цього про наступ на свободу слова, і що відповідні дії можуть зірвати кандидатство України у Європейському союзі.

Додамо

У квітні Україна направила до Єврокомісії заповнену першу частину опитувальника на статус країни-кандидата для вступу в ЄС. Тепер Україна працює над другою частиною.

Як зазначив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, Україна розраховує отримати статус країни-кандидата на членство в ЄС за підсумками засідання Європейської Ради у червні.

Українські Національні Новини

Політика