ukenru
zavtra-u-tsentri-kiyeva-provedut-marsh-solidarnosti-z-bilorussyu

Завтра у центрі Києва проведуть марш солідарності з Білоруссю

 • 18716 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Завтра, 28 червня, у центрі столиці проведуть марш солідарності з Білоруссю проти політичних репресій. Про це УНН повідомили організатори маршу.

"Шановні білоруси Києва та громадяни України! У неділю, 28 червня, у Києві відбудеться акція солідарності з Білоруссю, яка почнеться о 12:00 на Майдані Незалежності. Закликаємо українські громадські організації, політичні партії та рухи приєднатися до організації акції, щоб ми разом сказали: Свободу Білорусі! Ні - репресіям! Свободу політв'язням! Ні - тортурам в тюрмах!", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко: ми змінимо конституцію Білорусі за два роки.

Зазначається, що попереднім планом заходів передбачено початок збору мітингарів опівдні - на Майдані Незалежності. Ближче до завершення акція планує пікетувати посольство Республіки Білорусь.

З деталями маршу можна ознайомитися за посиланням.

Президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. У республіці завершився збір підписів за висунення кандидатів, їх здали сім претендентів. За підозрою в нібито скоєнні економічних злочинів і створенні злочинної організації в СІЗО КДБ перебуває претендент на вищий державний пост Віктор Бабаріко та його син Едуард, який очолює передвиборний штаб політика. Також у Білорусі пройшли мітинги на підтримку опозиційних кандидатів

Як повідомлялося раніше в УНН, Лукашенко після арешту опонента заявив про "підрізання крил злодюгам".

Українські Національні Новини

Політика