ukenru
zavtra-navchalni-zakladi-kremenchuka-zakriyut-na-karantin

Завтра навчальні заклади Кременчука закриють на карантин

 • 9094 переглядiв

ПОЛТАВА-КИЇВ. 6 грудня. УНН. Навчальні та позашкільні заклади Кременчука з 7 до 18 грудня будуть закриті на карантин через підвищення в місті рівня захворюваності на ГРВІ. Таке рішення ухвалили під час засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, передає УНН-Центр.

Як повідомив завідувач Кременчуцького міськрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ "Полтавський обласний лабораторний центр ДСЕСУ" Василь Товстий, у Кременчуці продовжують фіксувати зростання рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. За цей період на ГРВІ захворіло більше 12 тис. громадян, епідпоріг перевищено на 65,9%.

Щодо показників захворюваності серед дітей дошкільного і шкільного віку, то на ГРВІ перехворіло 1172 дитини, за цією категорією населення епідпоріг перевищено 2,3 рази. Санітарний лікар також зазначив, що станом на сьогодні, 6 грудня, випадків захворювання на грип у Кременчуці не зафіксовано.

Керівник міського управління охорони здоров'я Максим Середа зазначив, що в понеділок, 5 грудня, спостерігалося збільшення кількості викликів терапевтів і педіатрів до хворих на ГРВІ пацієнтів, таких було 959, з них − 299 до дорослих та 660 до дітей. У вівторок, 6 грудня, кількість викликів лікарів додому до хворих зменшилася до 584, проте це на 18-20% більше, ніж минулого тижня. Головний медик міста зазначив, що з метою стабілізації ситуації та зниження рівня захворюваності у навчальних та позашкільних закладах необхідно припинити навчальний процес на 7-10 днів.

Члени комісії підтримали пропозицію про введення карантинних заходів у навчальних та позашкільних закладах міста з 7 до 18 грудня та обмеження в проведенні у цей період масових заходів.

Українські Національні Новини

Суспільство