ukenru
zavorushennya-u-vyaznitsi-v-ekvadori-uzhe-blizko-70-zhertv

Заворушення у в'язниці в Еквадорі: уже близько 70 жертв

 • 29503 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Майже 70 ув'язнених було вбито і понад два десятки поранено в еквадорській в'язниці Пенітенціарія дель Літораль (Penitenciaria del Litoral), пише УНН з посиланням на Reuters.

Командир генеральної поліції Таня Варела охарактеризувала насильство як бійки між ворогуючими бандами.

Цитата:

"Ці події пов’язані з суперечкою злочинних угруповань всередині в’язниці за територію. Наразі є певні приміщення без лідерів, тому що, можливо, це здивує всіх громадян, але лідери були звільнені після того, як відбули 60% свого терміну за вироком", - сказала вона.

Деталі

У тій же в’язниці, розташованій у південному місті Гуаякіль, на початку цього року понад 100 ув’язнених було вбито в результаті найгіршого в країні інциденту тюремного насильства в новітній історії.

Останні заворушення були викликані вакуумом влади після звільнення лідера банди, відзначає видання.

Губернатор провінції Пабло Аросемена заявив пресі в суботу: "У цьому блоку камер не було лідера банди, тому що кілька днів тому цього ув’язненого звільнили. Інші блоки камер з іншими групами хотіли контролювати їх, проникли всередину та влаштували цілковиту різанину".

Доповнення

Протягом останніх років тюремна система Еквадору потрапила в центр уваги через переповненість, погані санітарні умови та умови життя.

У вересні президент країни Гільєрмо Лассо оголосив двомісячний надзвичайний стан у тюремній системі, а нещодавно він закликав найвищий суд дозволити військовим перебувати всередині в’язниць, а не забезпечувати лише зовнішню охорону.

Суд відповів у заяві, що тюремна криза вимагатиме не тільки тимчасових надзвичайних рішень.

Українські Національні Новини

Новини Світу